Drie Buma Awards voor Armin, Gouden Harp voor De Mol

Armin van Buuren heeft dinsdagavond drie Buma Awards in de wacht gesleept. De dj pakte de hoofdprijs in de categorieën nationaal en filmmuziek en een kleinere prijs in de categorie internationaal. Daarmee was hij de grote winnaar bij de uitreiking van de muziekprijzen, die plaatsvond in Studio 21 in Hilversum.

Van Buuren won in de categorie nationaal voor zijn hit This Is What It Feels Like. Zijn muziek bij de film Verliefd op Ibiza leverde hem ook een hoofdprijs op. This Is What It Feels Like bezorgde hem in de categorie internationaal bovendien de vijfde plaats en een bijbehorende kleinere Buma Award op. Dj Martin Garrix eindigde met zijn hit Animals bovenaan.

Gouden Harp
John de Mol ontving uit handen van Joop van den Ende de Buma Gouden Harp voor zijn bijdrage aan het promoten van de Nederlandse muziek. “Nog steeds neemt muziek in mijn werk en leven een belangrijke plaats in”, aldus De Mol. “Niet alleen bij The Voice of Bloed, Zweet en Tranen, maar ook als het gaat om de titel- of achtergrondmuziek bij de meest uiteenlopende Talpa-producties.”

Lifetime Achievement Award
De Lifetime Achievement Award was voor Robbie van Leeuwen. Hij schreef Venus, waarmee Shocking Blue in 1969 als eerste Nederlandse band een nummer 1-hit wist te scoren in de Verenigde Staten. De Lennaert Nijgh Prijs, vernoemd naar de in 2002 overleden Nederlandse tekstdichter, was voor componist en tekstschrijver Han Kooreneef.

Buma Harpen
De Buma Awards gingen tot vorig jaar door het leven als de Buma Harpen. Buma Cultuur besloot het Harpengala vanaf 2014 in een nieuw jasje te steken om de ceremonie weer volledig te wijden aan de mensen achter de artiest: de componisten en tekstdichters. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email