‘Fusiegesprekken over regionale kranten TMG en NDC’

Telegraaf Media Groep (TMG) en NDC Mediagroep zijn al ruime tijd met elkaar in gesprek over een fusie van hun regionale kranten. Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant is een akkoord nog niet zeker.

TMG en NDC zouden het vooral nog niet eens zijn over de machtsverhoudingen binnen het nieuwe bedrijf. Zowel NDC als TMG meent een meerderheidsbelang te moeten krijgen. De bedrijven willen tegenover de krant de onderhandelingen niet bevestigen. NDC-topman Geert-Jan van der Snoek zei alleen ‘aan alle tafels te zitten’ en vooral de praten over samenwerken tussen de verschillende krantenbedrijven.

De fusie van de HDC-kranten van TMG, met onder meer het Noordhollands Dagblad, en de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden van NDC zou een onderneming met een omzet van tweehonderd miljoen euro opleveren. Bij TMG zou het gaan om vijftien procent van de omzet. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten