Grote aanpassingen in programmering publieke omroep L1 TV

De Limburgse regionale pubieke omroep gaat de tv-programmering drastisch aanpassen. De omroep brengt vanaf maandag 7 april twee nieuwe programma’s: Óngerwaeg reist door de hele provincie om bijzondere verhalen te registreren en AvondGasten wordt dé dagelijkse talkshow van Limburg.

“De kijkcijfers wijzen uit dat Limburgers vooral in de vroege avond naar L1 kijken,” aldus hoofdredacteur Leo Hauben. “Op die uren zetten we nu dan ook vol in. We hebben voortaan zowel om 17:30 uur als om 19:30 uur een uitgebreider live nieuwsprogramma. Daarnaast komen we met een nieuw programma waarin de actualiteit van de dag centraal staat. En we gaan tegelijkertijd meer de straat op.”

AvondGasten
Het beste van de programma’s L1LT, Goeiemiddag Limburg en SPRT op Maandag is bij elkaar gebracht en in een compleet nieuw jasje gestoken. AvondGasten wordt een nieuwe vaste waarde in de programmering van L1. Voor dit programma om 18:00 uur heeft de omroep zijn grote studio compleet vernieuwd. Presentatoren zijn de duo’s Vivian Lataster en Frans Pollux en Fabienne Nijsten en Sander Kleikers.

Óngerwaeg
Óngerwaeg reist dagelijks door heel Limburg op zoek naar de mooiste verhalen. “We willen weten wat de Limburger doet, en vooral waarom hij dat doet,” vertelt programmamaker Bas van der Zwaan. “We zijn nu al een aantal weken bezig met opnames en echt al een aantal prachtige, zeer bijzondere verhalen spontaan tegen gekomen. De verhalen liggen op straat en wij gaan ze zoeken en vinden.”

NOS Journaal
Ook het landelijke en internationale nieuws krijgt vanaf 7 april ruim baan op L1 TV. Dagelijks is om 20:00 uur het NOS Journaal te zien bij de Limburgse regionale omroep.

Hoofdredacteur Leo Hauben: “Op het gebied van nieuws en evenementen zijn wij groot voorstander van intensieve samenwerking met de NOS. Achter de schermen zoeken we elkaar steeds vaker op en ook op ons eigen kanaal willen we die samenwerking meer benadrukken. Het uitzenden van het NOS Journaal van 20:00 uur is de eerste stap. En voor de kijker is het heel handig. Eerst het verse regionale nieuws om 19:30 uur en aansluitend op hetzelfde kanaal het nieuws uit binnen- en buitenland via de NOS.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email