Hoge kijkcijfers in Amerika voor uitreiking Oscars

De uitreiking van de Oscars is zondagavond iets beter bekeken dan vorig jaar. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media op basis van de eerste cijfers van Nielsen Soundscan, dat de kijkcijfers in de Verenigde Staten bijhoudt.

De uitzending op tv-zender ABC gaat waarschijnlijk net als de voorgaande jaren over de veertig miljoen kijkers heen. Vorig jaar zaten 40,4 miljoen mensen voor de buis. Hoe veel mensen zondag naar de uitzending keken, wordt later bekendgemaakt.

De grote winnaar van de Oscars was het ruimtedrama Gravity. De film won zeven prijzen. 12 Years a Slave ging met drie beeldjes naar huis, waaronder de prijs voor beste film. De awardshow werd aan elkaar gepraat door Ellen DeGeneres. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email