Jan Smit en Gerard Joling gaan samen SBS-show presenteren

Jan Smit en Gerard Joling gaan samen een nieuwe talentenjacht op SBS6 presenteren. “Beat It! gaat het programma heten. We vormen allebei een team met drie talenten die tegelijk hetzelfde nummer zingen”, zegt Smit. Het programma, waar ook Kim-Lian van der Meij in te zien is, wordt waarschijnlijk in de zomer opgenomen.

“Wij bedienen de schuiven en kiezen wie je hoort en het publiek kiest wie het slechtste is.”

Het talent dat het publiek het slechtste vindt, moet de studio verlaten. “Er worden in de studio, met een enorm zwembad en stellages en van alles, allerlei special effects gebouwd waarmee de kandidaat wordt geëlimineerd“, legt Smit uit.

Ze staan voor een glijbaan met bowlingballen van drie meter doorsnee, ze staan in een soort telefooncel met een enorme airbag die ze tegen het glas blaast en die telefooncel wordt ook nog eens weggeschoten.”

De 28-jarige Nederlandse zanger, die normaal gesproken voor de tv-programma’s bij de Tros presenteert, heeft wel vertrouwen in de nieuwe talentenjacht. “Het is van alles wat. Ik denk echt dat kinderen het geweldig leuk gaan vinden om naar te kijken op zaterdagavond. Het is net als Telekids van vroeger met die smurrie, maar dan keer drie.”

Ook een samenwerking met Gerard Joling vindt de Volendammer erg leuk. “We kennen elkaar zo goed, we gaan zelfs wel eens met elkaar op vakantie“, zegt hij. “We schelen 25 jaar, maar dat merk je helemaal niet. Dat ligt trouwens meer aan hem, dan aan mij. Je merkt aan hem zijn leeftijd echt niet, helemaal niet als hij zich loopt uit te sloven voor onze kinderen.”

Joling heeft ook zin om met Smit te werken. “Met Jan klikt het erg. Hij is ook een harde werker“, legt de zanger uit. “En weet je wat het is? Ik ben blij dat ik straks weer ’s een beetje op televisie ben.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten