Marcel van Lingen hoofdredacteur en mediadirecteur ANP

Marcel van Lingen (57) is benoemd tot mediadirecteur van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Hij gaat die functie combineren met het hoofdredacteurschap. Van Lingen is sinds 2011 hoofdredacteur van het ANP. Voor zijn overstap was hij directeur / hoofdredacteur van de Geassocieerde Persdiensten (GPD).

Hij heeft tal van andere journalistieke en bestuurlijke functies en nevenfuncties bekleed. Zo was hij chef politiek en chef opinie van Het Parool en zat hij in het bestuur van  het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en het World Editors Forum.

De benoeming van Van Lingen volgt op de recente benoeming van Guido van Nispen tot algemeen directeur (CEO). Begin dit jaar werd Johan Groeneveld al aangesteld als adjunct-hoofdredacteur, zo meldt het ANP.

Algemeen directeur Guido van Nispen: ,,De hoofdredacteur/ mediadirecteur is verantwoordelijk voor het commercieel beleid en dat is nu gecombineerd met het hoofdredacteurschap. Ik ben vooral blij dat we Marcels kennis, ervaring en enorme contactennetwerk ten volle kunnen inzetten om het ANP naar een volgende fase te loodsen. Deze functie is op zijn lijf geschreven.” [Radio.NL/ANP]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email