Moord op Zweedse journalist opgeëist

De moord op de Zweedse journalist Nils Horner, die dinsdag in Kabul werd doodgeschoten, is opgeëist door een splintergroepering van de Taliban. De groep, Feday-e-Mahaz, schrijft in een verklaring op zijn website dat Horner is doodgeschoten, omdat hij een spion voor de Britse inlichtingendienst MI-6 zou zijn. Horner had niet alleen de Zweedse, maar ook de Britse nationaliteit.

De 51-jarige Horner werkte sinds 2001 voor de Zweedse radio als buitenlandcorrespondent. Hij werd op straat in het hoofd geschoten, terwijl in Kabul extra bewaking was ingesteld in verband met de begrafenis van vicepresident Mohammed Qasim Fahim.

Feday-e-Mahaz werd opgericht door aanhangers van de vermoorde Talibanleider Mullah Dadullah. De groep splitste zich af van de Taliban nadat bekend was geworden dat er overleg zou plaatsvinden met de Verenigde Staten. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email