Nederland 1 koploper Social TV Ratings februari

In de maand februari zijn 873.042 TV-gerelateerde tweets verstuurd. De UEFA Europa League wedstrijd tussen Ajax en Red Bull Salzburg op 20 februari was in deze maand het meest getwitterde programma met 27.733 tweets. Dit blijkt uit de SPOT Social TV Ratings, een overzicht van TV programma’s die de meeste tweets realiseren.

Met deze maandelijkse rapportage in samenwerking met Remotely.tv wil SPOT de wederzijds versterkende werking en relatie tussen TV en social media inzichtelijk maken.

40% Van de tweets rondom TV programma’s Ned 1
Opvallend is het hoge aandeel twitter berichten op Nederland 1 in februari 2014. Met ruim 350 duizend tweets realiseert Ned 1 40% van het totaal aantal tweets. De Olympische Winterspelen uitzendingen leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge aantal Nederland 1 tweets. Rondom de TV programma’s Wie is de Mol, Boer zoekt Vrouw International en Pauw en Witteman zijn twitteraars ook bovengemiddeld actief geweest. Dat is terug te vinden in de Top 10 van februari.

Ajax favoriet onder twitterende mannen
Onder de mannelijke twitteraars was de Europa League wedstrijd tussen Ajax en Red Bull Salzburg het meest getwitterde programma met 23.046 tweets. Maar liefst 83% van de tweets van dit TV programma is door mannen geplaatst. Rondom de uitzending van het uitduel op 27 februari werden 16.990 tweets geplaatst. De derde positie in de Top25 Tweets mannen wordt ingenomen door de 5 kilometer heren schaatswedstrijd, met 14.376 tweets.

De vrouwelijke twitteraars zijn minder actief geweest. De 5 kilometer schaatsen heren staat op de eerste plek met 9.272 tweets, gevolgd door The Voice kids met 5.942 tweets en Wie is de Mol met 5.060 tweets. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten