Nederland kiest live op Nederland 1 en Radio 1

De NOS besteedt veel aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het laatste verkiezingsdebat wordt dinsdag live uitgezonden op Nederland 1, de uitslagenavond op woensdag (19 maart) is rechtstreeks te volgen op Nederland 1 en de landelijke publieke zender Radio 1.

Aan de vooravond van de verkiezingen vindt er nog een keer een debat plaats. Niet alleen landelijke maar ook lokale politici debatteren met elkaar over thema’s zoals zorg, veiligheid en werkgelegenheid.

De centrale presentatie is in handen van Rik van de Westelaken, het debat wordt geleid door Dominique van der Heyde en Dionne Stax, Xander van der Wulp en Sebastiaan Meijer leiden de debatten met lokale politici.

Nederland kiest: de uitslagenavond
Op woensdag 19 maart gaan de Nederlanders stemmen. Hoe worden de zetels verdeeld? Ipsos presenteert een actuele Politieke Barometer, Rob Trip is de centrale presentator, Dominique van der Heyde zorgt voor politieke duiding en Herman van der Zandt doet analyses aan de hand van het welbekende touchscreen.

Tegelijkertijd volgt social media-expert Rachid Finge de ontwikkelingen op social media en vertegenwoordigt Mariëlle Tweebeecke Nieuwsuur in café Dudok in Den Haag samen met politici van verschillende partijen. Op Radio 1 is de presentatie in handen van Lara Rense en Joost Vullings. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email