Radio 1-programma De Nieuws BV twee dagen vanuit Den Haag

Het Radio 1-programma ‘De Nieuws BV’, gepresenteerd door Willemijn Veenhoven en Felix Meurders, zendt komende maandag 24 en dinsdag 25 maart live uit vanuit Den Haag. Het radioprogramma besteedt aandacht aan alle hoofd- en bijzaken rondom de veelbesproken Nucleair Security Summit.

Vanaf dit weekend komen ongeveer zestig wereldleiders naar Nederland. Op maandag en dinsdag bespreken ze in het World Forum in Den Haag de nucleaire dreiging die uitgaat van terrorisme.

Het programma ‘De Nieuws BV’ op de muziek- en nieuwszender Radio 1 zendt uit vanuit een huiskamerstudio van 12.00 tot 14.00 uur aan de overkant van het World Forum.

Maandag 24 maart
Robbert Coops, gastheer van ‘De Nieuws BV’ in de Haagse huiskamerstudio, vertelt wat het voor buurtbewoners en lokale ondernemers betekent dat de top gehouden wordt. Ze kunnen hun huis nog in, maar daar is haast alles mee gezegd.

– Terrorisme-deskundige Glenn Schoen heeft de operatie mee voorbereid. Hij legt uit dat de maatregelen eigenlijk nog meevallen.
– Krijn Taat, directeur van het World Forum Hotel, vertelt over alle logistieke hotelzaken die bij de top komen kijken.
– Mient Jan Faber is voormalig vredesactivist. Aan hem de vraag of we niet moeten spreken over ontwapening in plaats van nucleair terrorisme.
– Tolk Igor Nuijten weet hoe het is om tijdens zo’n grote conferentie te tolken.
– Professor Reactorfysica Tim van der Hagen bespreekt de voordelen van kernenergie en atoomkennis.

Dinsdag 25 maart
– Veiligheidsexpert Rob de Wijk vertelt waar de terroristische dreiging eigenlijk vandaan komt.
– Cabaretier Pieter Derks over de sfeer in Den Haag.
– Politici Sjoerd Sjoerdsma en Harry van Bommel over de positie van Nederland in de wereld en wat deze top daaraan bijdraagt.
– Nucleair deskundige Frodo Klaassen over hoe je atoomwapens na ontmanteling toch nog op nuttige manieren kunt gebruiken.
– Wilbert van der Zeijden heeft uitgezocht wat er gebeurt als een atoombom op Rotterdam wordt gegooid. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email