Radio TV Design Museum in Haarlem opent wederom de deuren

Het Radio TV Design Museum in Haarlem moest op woensdag 22 februari 2012 de deuren sluiten. Het Museum was getroffen door een grote brand. De brand had flinke schade aangericht aan het pand en een aanzienlijk deel van de collectie ging verloren of was beschadigd. Maar op 1 maart 2014 zijn de deuren weer opengegaan.

Het museum, gevestigd op de zolderverdieping boven een fietsenzaak in de Spaarnwouderstraat in Haarlem, verloor bij de brand ruim driehonderd stuks van een unieke collectie, bestaande uit beeld- en geluidsapparatuur van het jaar 1900 tot heden. De doorstart zou oorspronkelijk al in de zomer van 2013 zijn maar dit lukt niet. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email