SBS Broadcasting start verkoop online video 538Groep

SBS Broadcasting is begin maart gestart met de verkoop van de online video commercials voor de 538Groep. SBS Broadcasting neemt hiermee de rol van RTL Nederland over als saleshouse voor Radio 538 en Slam FM.

Met de toevoeging van het bereik van de 538Groep groeit de video voorraad van SBS Broadcasting verder, nadat het met Utopia eerder dit jaar ook al een forse stijging in impressies heeft doorgemaakt. Waar SBS Broadcasting met name sterk is in de doelgroep boodschappers voegt de 538Groep een jongere doelgroep aan de combinatie toe. Het grootste gedeelte van de streamstarts wordt bij de 538Groep gegenereerd door het online beluisteren van de Radio 538 en Slam FM.

Joris van der Pol Commercieel Directeur 538Groep: “538Groep domineert al jarenlang de online luisterstatistieken. Niet alleen met Radio 538 en Slam FM, maar ook met een groot aantal doelgroepzenders. In de afgelopen periode is daar een forse hoeveelheid video content bijgekomen, bijvoorbeeld registraties van live optredens in de studio. We zijn blij met het feit dat SBS al dat videobereik op een passende en servicegerichte manier weet te ontsluiten voor adverterend Nederland.”

Peter Mulder Commercieel Directeur SBS Broadcasting: “De vraag naar online video advertentie oplossingen bij SBS groeit enorm. Wij hebben hierop afgelopen jaar geanticipeerd door het formeren van een sales team van specialisten met Justin Sandee als manager. Het is fijn dat we nu klaar zijn om commitment te kunnen geven aan onze “familie” van de 538Groep. Daarnaast geeft het ons extra power omdat we hiermee extra bereik en oplossingen kunnen bieden vanuit ons Media Solutions team.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten