Server tv-zender HBO plat na stormloop finale True Detective

De Amerikaanse server van betaalzender HBO is zondagavond gecrasht nadat hordes fans de laatste aflevering van de serie True Detective wilden streamen. Hierdoor was de laatste aflevering niet online te bekijken. “Wegens grote vraag naar #TrueDetective zijn ons enkele problemen met de servers gemeld. Probeer het later nog eens”, viel volgens Amerikaanse media op de site van HBO GO te lezen.

Hiermee wordt eens temeer duidelijk dat de serie in slechts acht afleveringen een cultureel fenomeen is geworden. Later op de avond kwam de service weer online.

Het detectivedrama met Woody Harrelson en Matthew McConaughey in de hoofdrollen is het antwoord van HBO op de immens succesvolle serie House of Cards van concurrent Netflix. In die serie zijn eveneens grote namen uit de filmwereld te zien, met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrollen van een echtpaar dat alles op alles zet om het nieuwe presidentspaar te worden.

Een neveneffect is dat veel fans die van plan waren de laatste aflevering online te bekijken, uiteindelijk kozen voor de uitzending op tv. Hierdoor werd het aantal kijkers op tv dus opgeschroefd. Saillant, want al langer gaat de kritiek dat de kijkcijfers van tv-programma’s steeds minder voorstellen omdat steeds meer mensen de programma’s online bekijken. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email