Slechts twee kranten met hogere oplage

Terwijl de betaalde papieren oplages van kranten in heel Nederland dalen, zijn er twee titels die vorig kwartaal juist meer kranten door de brievenbus drukten. Alleen Het Financieele Dagblad en het Friesch Dagblad werden vorig kwartaal vaker aan betalende abonnees verspreid, zo blijkt dinsdag uit cijfers van oplage-instituut HOI.

De landelijke zakenkrant had in het vierde kwartaal ruim 48.500 duizend betalende lezers van de papieren krant. Dat zijn er ruim achthonderd meer dan in dezelfde periode van 2012, omgerekend een stijging van bijna 1,7 procent. Het Friesch Dagblad had eind vorig jaar bijna veertienduizend abonnees, een toename van 2,1 procent op jaarbasis.

Ook de digitale editie van Het Financieele Dagblad kreeg veel meer betalende lezers. In totaal lazen in het vierde kwartaal bijna 59 duizend mensen de zalmroze zakenkrant. Dat is ruim vier keer zo veel als in het laatste kwartaal van 2012. Het Friesch Dagblad heeft geen online krant.

De sterke stijging van het aantal digitale abonnees behoeft enige nuance. Het HOI telt abonnees die zowel papieren als digitale krant lezen namelijk twee keer mee. De stijging is dus voor een deel te verklaren doordat bestaande abonnees van de papieren krant vorig jaar ook de digitale editie zijn gaan lezen.

Papieren oplage nrc.next vorig jaar gekelderd
De papieren oplage van nrc.next is vorig jaar met bijna een derde gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In het vierde kwartaal werden dagelijks iets meer dan 47.600 kranten verspreid, tegen ruim 6…

De papieren oplage van nrc.next is vorig jaar met bijna een derde gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In het vierde kwartaal werden dagelijks iets meer dan 47.600 kranten verspreid, tegen ruim 69 duizend in het vierde kwartaal van vorig jaar. Dat blijkt dinsdag uit de nieuwste cijfers van oplage-instituut HOI. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email