VPRO ziet niets in fusie met Powned

Powned wil graag aansluiten bij de VPRO, maar de omroep heeft het verzoek naar de prullenbak verwezen. Dat zegt VPRO-directeur Lennart van der Meulen tegen NRC Handelsblad. “Op basis van de programma’s is samenwerking by far niet vanzelfsprekend.”

Powned-baas Dominique Weesie zegt niets te weten van de afwijzing van de VPRO.

“We praten op dit moment met alle omroepen, verder is daar nog geen zinnig woord over te zeggen”, reageert hij in de krant. “We zoeken geen fusiepartner, maar een omroep waarmee we het kopieerapparaat en de loonadministratie kunnen delen.” Een samenwerking tussen de VPRO en Powned zou opmerkelijk zijn, aangezien de nieuwe omroep het linkse geluid niet kan waarderen.

Omroep WNL heeft net als Powned de status van aspirant-omroep. De omroep die voortkwam uit de Telegraaf zou zich aansluiten bij Omroep MAX. “We willen een lichte samenwerking aan de achterkant”, zegt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes in de krant. Omroep Max kon woensdagmiddag niet direct op de citaten ingaan.

WNL en PowNed hebben nog tot 2020 de status van aspirant-omroep. Vanaf dan moeten de omroepen ten minste 150 duizend leden hebben en aansluiten bij de rest van het bestel. De twee omroepen werden in 2009 toegevoegd aan het publieke bestel. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email