Wendy Duivenvoorde en Bas Westerweel naar RTV NH

RTV NH, de regionale publieke omroep voor Noord-Holland, heeft Wendy Duivenvoorde en Bas Westerweel aangetrokken om de radiotak te versterken. Sinds maandag 3 maart heeft de omroep een nieuwe programmering en huisstijl. Maureen Du Toit is aangetrokken om de televisietak te versterken.

RTV NH
RTV Noord-Holland heeft maandag het roer volledig omgegooid. Waar de radiozender zich voorheen Radio Noord-Holland noemde, de televisiezender zich RTV Noord-Holland noemde en het in de communicatie af en toe al lastig te begrijpen was of het nu om radio of televisie ging, heeft de omroep besloten om nu zowel de radio- als televisiezender verder te laten gaan als RTV NH.

Om toch enigszins duidelijk te maken dat het om de omroep voor Noord-Holland gaat is de slogan van de omroep gewijzigd in “Wij zijn Noord-Holland”. Zowel de radio- als televisiezender is maandag gestart met een nieuwe programmering.

Radio
Wendy Duivenvoorde en Bas Westerweel komen de radiotak van de omroep versterken. De programmering is dan ook flink uitgebreid. Voortaan beginnen de live programma’s weer een half uur eerder, namelijk om 6 uur ’s ochtends.

Tussen 6 en 9 uur presenteert Peter Maarsen samen met Duivenvoorde de ochtendeditie  van NH Spitstijd met veel muziek, (regionaal) nieuws, het weer en elk kwartier verkeersinformatie van de VID. De middageditie van NH Spitstijd tussen 16 en 19 uur wordt gepresenteerd door Aart van Eldik en Vibeke Helder.

De vrijdagmiddageditie van NH Spitstijd komt live vanuit het AZ stadion in Alkmaar en wordt gepresenteerd door Bas Westerweel.

Tijdens de lunch praat Patricia Nagelkerke de luisteraars bij over het laatste nieuws in NH Lunchroom. Arjan Burggraaf en June Hoogcarspel blijven op hun post tussen resepectievelijk 9 en 12 en 14 en 16 uur. Tussen 19 en 20 uur zijn de hoogtepunten van de dag te horen in NH Vandaag.

In het weekend zijn vertrouwde programma’s als Bijlage, Op de Planken en Sportclub 1890 geschrapt. In plaats hiervan zijn nieuwe programma’s als NH Leeft, NH Het Moment en Zondaggasten te horen. Adres Onbekend is verhuisd naar de maandagavond.

Ook sport heeft weer een prominente plek gekregen in de radioprogrammering. Rob Wtenweerde presenteert elke vrijdagavond, zaterdagavond en de hele zondagmiddag NH Sport.

Televisie
Nieuws blijft op televisie een belangrijke pijler. Sinds maandag heeft RTV NH een nieuw presentatieteam voor de bulletins. Voortaan brengen Maureen Du Toit, Jurjen van Loon en Mylene de Gouberville (foto) de kijkers op de hoogte van de gebeurtenissen in de provincie.

Nieuwe programma’s op televisie zijn NH Beslist, waarin elke week een burgemeester uit de provincie aan de tand wordt gevoeld over perikelen in zijn of haar gemeente en Recht uit NH, waarin persoonlijke verhalen achter belangrijke rechtszaken in beeld worden gebracht.

Op woensdag vraagt RTV NH de kijkers om hulp bij het oplossen van misdaden in Bureau NH. Daarnaast wordt elke werkdag wordt een wijkagent gevolgd in NH Aangifte. In De Zoen wordt elke week een stel dat op het punt staat om te trouwen gevolgd, terwijl in NH Buurten bij mensen binnen wordt gekeken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email