3FM Schaal van Rigter voor Mr. Probz

3FM verraste hiphop artiest, songwriter en producer Mr. Probz dinsdag in de Coen & Sander Show met de Schaal van Rigter. De Schaal van Rigter is de prijs voor de meest gedraaide Nederlandse single op 3FM en Mr. Probz pakt deze prijs voor zijn internationale hit ‘Waves’. De prijs is vernoemd naar voormalig 3FM deejay Wim Rigter die tien jaar geleden overleed.

Mr. Probz was dinsdagmiddag in de 3FM studio. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga overvielen hem met de award.

1 april
De rapper werd door de deejays voor de gek gehouden vanwege 1 april. Ze maakten hem wijs dat Waves gejat was van een oud Russisch volksnummer. Mr. Probz kon er wel om lachen. “Van niets opeens naar alles. Dat is erg overweldigend”, reageerde de rapper.

Schaal van Rigter sinds 2004
Mr. Probz staat nu in het rijtje van artiesten met een Schaal van Rigter: 2004: Anouk – Girl, 2005: Racoon – Love you more, 2006:  VanVelzen – Baby get higher, 2007: Leaf – Wonderwoman, 2008: Ilse DeLange – So incredible, 2009: Caro Emerald – Back it up, 2010: A Silent Express – Will I be around, 2011: Miss Montreal – Wish I could, 2012: Handsome Poets – Sky on fire en in 2013: Mr. Probz – Waves. De Schaal van Rigter wordt door artiesten gezien als een stevige carrière bevestiging.

3FM Awards
‘Waves’ levert Mr. Probz ook een nominatie op voor een 3FM Award in de categorie Beste Single. De 3FM luisteraars nomineerden de artiest ook in de categorie Beste Nieuwkomer.

De Schaal van Rigter is onderdeel van de 3FM Awards die op 10 april worden uitgereikt. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieksprijzen voor Nederlandse bands en artiesten.

Stemmen op 3FM Awards
Tot 10 april stemmen luisteraars op hun favoriete Nederlandse artiesten in twaalf categorieën: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste artiest hiphop, Beste artiest Dance, Beste single, Beste album, Beste live act en Beste nieuwkomer. 3FM doet op 10 april vanaf 16.00 uur live verslag van de Award show. De Vara zendt de show vanaf 20.25 uur rechtstreeks uit op Nederland 3. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email