David Letterman blij met opvolger Stephen Colbert

David Letterman is eigenlijk wel gelukkig met Stephen Colbert als opvolger. “Ik ben blij dat ze niet net zo’n dwaas als ik hebben aangenomen”, grapte Letterman dinsdagavond tegen Colbert, die hij te gast had in zijn programma.

De presentator van The Late Show kondigde begin deze maand aan dat hij na ruim twintig jaar stopt, waarna zender CBS besloot dat Colbert de fakkel overneemt.

“Onzin, Dave”, pareerde Colbert. “Nu hebben ze een dwaas als ik gekozen. Maar vergeet niet: dwazen zijn als sneeuwvlokjes, we zijn allemaal uniek.”

“Maar ik ben ontzettend verheugd en vereerd dat ik het programma van je mag overnemen”, zei Colbert. Eerder liet Letterman al in een verklaring weten dat hij Colbert altijd als vriend heeft gezien. “Ik vind het heel spannend voor hem en ik ben gevleid dat ze hem hebben gekozen”, schreef hij toen. “Daarnaast weet ik dat ze ook op zoek waren naar een vent met een bril.”

Colbert heeft voor vijf jaar getekend voor de The Late Show en neemt volgend jaar het stokje over van Letterman. Wanneer precies is nog niet bekend, maar hij stopt over acht maanden met zijn huidige latenightshow The Colbert Report.

In Nederland is dit programma dagelijks te zien op de betaalzender Comedy Central Extra. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email