EO en RKK verkopen format The Passion aan Verenigde Staten

The Passion wordt volgend jaar opgevoerd in de Verenigde Staten. De Amerikaanse producent Michael Davis heeft het format gekocht van de EO en de RKK, laat The Passion via Twitter weten.

”Het is het beste verhaal ooit verteld. Het is fantastisch gedaan en van heel hoge kwaliteit,” vertelt Davis aan NOS. Hij is van plan de opvoering van de lijdensweg van Jezus op dezelfde manier in beeld te brengen als in Nederland. De producent kijkt donderdagavond mee achter de schermen van het evenement.

Welke zender het gaat uitzenden in de VS is nog niet bekend. Het muzikale evenement The Passion wordt donderdagavond opgevoerd in Groningen en voor de vierde keer live op tv uitgezonden op Nederland 1 van 20.30 tot 22.10 uur.

Simone Kleinsma speelt Maria
Simone Kleinsma: “Ik hoop ten eerste dat het droog blijft”, zegt Kleinsma, die Maria speelt in de opvoering, tegen Novum Nieuws. “En ik hoop dat het net zo goed wordt, zo niet nog beter dan de afgelopen jaren.”

Er is een grootse spanning, dat kan ik wel zeggen”, gaat de 55-jarige Kleinsma verder. “Want het is natuurlijk een heel groot livegebeuren en het moet allemaal in een keer goed gaan op alle gebieden, niet alleen bij mij maar ook met het licht, geluid en orkest.”

De rol van Maria sprak Kleinsma aan omdat ‘verlies’ volgens haar een universeel gevoel is. “Iedereen heeft wel een dierbare verloren en kan dat gevoel oproepen. En dat vind ik heel mooi om te laten zien.”

Lieke van Lexmond is verslaggeefster
De actrice en presentatrice Lieke van Lexmond neemt de rol van verslaggeefster op zich in het Paasverhaal, gemaakt.

Van Lexmond: “Ik word de verslaggeefster. Ik mag mee met de processie, ik mag tussen alle mensen lopen en de verhalen halen”, zei ze. “Ik ben ook wel gefascineerd door het feit dat mensen hieraan meedoen en waarom ze hieraan meedoen.” 

Jack van Gelder is Pontius Pilatus
Jack van Gelder kruipt in de huid van Pontius Pilatus. “Ik ben geraakt door het geweldig mooie programma en zingen vind ik helemaal te gek”, laat de sportpresentator weten. Ook Jan Dulles, Jamai en Stanley Burleson hebben een rol in het muzikale evenement dat plaatsvindt in Groningen. Beau van Erven Dorens praat het Paasverhaal aan elkaar. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email