Erwin Kroll en Philip Freriks weer samen op tv bij Omroep Max

Erwin Kroll en Philip Freriks komen terug op televisie. De oud-weerman en de voormalig nieuwslezer waren jarenlang samen te zien in de journaals van de NOS, waarin ze vaak geestige een-tweetjes maakten. Vanaf 17 juli zijn ze wekelijks in Mooi Weertje bij Omroep MAX, schrijft het AD woensdag.

Volgens producent Harry de Winter wordt steeds op verschillende locaties gedraaid en praten Kroll en Freriks niet alleen over het weer, maar ook over bijvoorbeeld kunst, geschiedenis of hersenonderzoek. De serie bestaat uit zes afleveringen.

De inmiddels 63-jarige Kroll nam in 2012 na 26 jaar definitief afscheid van de NOS, vooral omdat het leven als bekende Nederlander hem naar eigen zeggen was gaan tegenstaan. Toch was hij volgens De Winter betrekkelijk gemakkelijk over te halen.

Erwin Kroll stond jaren bekend als een van de geliefdste weermannen van Nederland. Hij won in de jaren negentig een prijs als de meest communicatieve weerman ter wereld. Philip Freriks werd bekend als stuntelende, stotterende nieuwslezer van de NOS. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email