Fan roept radiostations op om nummer van The Scene te draaien

Een van de fanatieke fans van The Scene, Ingrid van den Hof, roept radiostations op komende vrijdag om 17.15 uur tegelijk het nummer ‘Iedereen is van de wereld’ te draaien. Dit als eerbetoon aan zanger Thé Lau die keelkanker heeft en vorige week bekend maakte dat hij uitbehandeld is. De afscheidsconcerten van The Scene waren zaterdag binnen een uur uitverkocht.

Ingrid van den Hof is al jaren groot fan van de band en riep op twitter radiostations op tot het eerbetoon. “Met zo`n gebaar kunnen we laten merken dat heel veel mensen aan hem denken”, vertelde Ingrid in het NCRV-programma Knooppunt Kranenbarg op Radio 2, waar komende vrijdag om 17.15 uur het nummer te horen is.

Presentator Bert Kranenbarg roept zijn collega’s van andere radiostations op om mee te doen: “Het is een bijzonder initiatief en een saluut voor deze rasmuzikant”.

Thé Lau is niet bang voor de dood
“Ik vind het niet erg om eruit te stappen”, zei Lau in RTL Late Night. De frontman van The Scene vindt het wel erg voor zijn gezin. “Ik vind het jammer dat ik zo jong ben en ik vind het erg voor mijn vrouw en mijn zoons”, legt hij uit. De 61-jarige Lau hoorde twee weken geleden dat hij uitzaaiingen heeft naar zijn longen en dat hij niet te genezen is. “De behandeling voor keelkanker is geslaagd, maar ergens in het traject is iets ontsnapt en in mijn longen terecht gekomen en dat is niet te genezen.”

Toch voelt Lau, die met zijn band op 7 juni op Pinkpop, op 17 juni in Paradiso en op 21 juni in de AB in Brussel voor de laatste keer optreedt, zich goed. “Het optreden van Pinkpop is een godsgeschenk. Ik ben weer aan het trainen en ik sta weer op de tennisbaan.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email