Frits Spits reikt Annie M.G. Schmidt-prijs uit voor beste theaterlied

Gerard van Maasakkers, Peer Wittenbols en Mike Roelofs hebben met het lied Mijn Kind de Annie M.G. Schmidt-prijs 2013 gewonnen. De prijs kregen zondagavond uit handen van radiopresentator Frits Spits een een bronzen borstbeeld van de schrijfster en 3500 euro.

De jury prijst het nummer dat wordt gezongen door de 65-jarige Van Maasakkers en noemt het een lied met ‘overpeinzing, zielsbiecht en een betekenis die ons tot intieme vrienden maakt’. Het lied is een ‘subtiele verwoording van gemis, van een verlangen naar iets wat er niet is, van een fantaseren over hoe het zou zijn als het er wel was’.

Het nummer staat op het live-album Allez van de Brabantse zanger. De jury werd dit jaar voorgezeten door Jacques Klöters en bestond verder uit componist Cor Bakker, zangeres Marjolijn Touw en schrijver Frans Mulder. Met de prijsuitreiking is de 27e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival afgetrapt.

Annie M.G. Schmidt-prijs
De Annie M.G. Schmidt-prijs wordt al 22 jaar uitgereikt aan de schrijver, componist en uitvoerder van het beste Nederlandse theaterlied. Vorig jaar won Angela Groothuizen de prijs voor het nummer Vinkeveen. Eerdere winnaars zijn onder anderen Brigitte Kaandorp, Wende Snijders, Maarten van Roozendaal en Freek de Jonge. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten