Israël pakt journalist op voor bezoek aan Libanon

De Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet zegt een jonge Arabische journalist te hebben opgepakt omdat hij naar Libanon is gereisd. Dat land wordt door Israël als vijand beschouwd.

De 23-jarige Majd Kayyal, die voor de Libanese krant As-Safir werkt, heeft vorige maand in Beiroet een conferentie bijgewoond.

Kayyal had de benodigde reisdocumenten gekregen van de Palestijnse autoriteiten op de Westelijke Jordaanoever. Libanon laat normaal namelijk geen Israëliërs toe. Zaterdag werd hij in het grensgebied opgepakt omdat hij gerekruteerd zou zijn door een militante organisatie. Daar wordt hij volgens Shin Bet niet meer voor vervolgd, alleen nog voor zijn reis naar Libanon.

Het duurde vijf dagen voor Majd Kayyal een advocaat mocht spreken. Shin Bet zegt dat dat in bepaalde gevallen is toegestaan. Een spreekverbod over de arrestatie werd donderdag opgeheven. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email