Jaar taakstraf voor mediamagnaat Berlusconi

De 77-jarige Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi heeft in verband met belastingfraude een taakstraf van een jaar opgelegd gekregen. Dat heeft de rechter in Milaan dinsdag besloten. Per week moet hij minstens éénmaal vier uur in het rusthuis ‘werken’, waarschijnlijk in het Heilig Hart Instituut nabij Milaan.

“Er wordt hier op gegokt dat Berlusconi een halve dag per week in een bejaardentehuis in de buurt van Milaan gaat werken …”  aldus correspondent Pauline Valkenet via Twitter. Hij mag door zijn straf ook niet meer naar het buitenland reizen, hij moet in de regio blijven.

Bondgenoot opgepakt
Afgelopen week was Berlusconi ook nog in het nieuws. Toen was een voor maffiapraktijken veroordeelde bondgenoot van Berlusconi opgepakt in Libanon. Marcello Dell’Utri wordt door de politie vastgehouden en Italië is druk bezig met zijn uitlevering.

Dell’Utri was een directeur in het media-imperium van Berlusconi en een senator namens de partij van de voormalige premier. Hij werd veroordeeld voor maffiapraktijken, omdat hij volgens de rechter als bemiddelaar optrad tussen Berlusconi en de maffia. Hij werd veroordeeld tot zeven jaar cel, maar ging in beroep. Over enkele dagen wordt uitspraak in de beroepszaak verwacht.

Mediaset
De mediamagnaat is eigenaar van Mediaset, dit wordt beheerd door de holding Fininvest van Silvio Berlusconi. Dit televisiebedrijf is eigenaar van diverse grote tv-zenders zoals Rete 4, Canale 5 en Italia 1.

Daarnaast is het bedrijf van Berlusconi ook eigenaar van veel themazenders. Dit zijn Boing, Cartoonito, La 5, Mediaset Italia 2, Mediaset Extra, Mediaset TGCom 24, IRIS, For You, Mediaset Premium, Premium Cinema, Premium Crime, Premium Calcio, Mya, Joi, Steel en Class CNBC. Mediaset heeft overigens ook twee Spaanse tv-zenders: Telecinco en Cuatro.

De mediamagnaat is volgens schattingen goed voor 6,75 miljard euro. Berlusconi is eigenaar van ongeveer 150 ondernemingen, inclusief de voetbalclub AC MiIaan. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email