Journalisten vastgehouden in Oost-Oekraïne

Pro-Russische betogers hebben maandag drie buitenlandse journalisten tijdelijk vastgehouden in het oosten van Oekraïne. De verslaggevers uit Wit-Rusland en Italië zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De journalisten werden tegengehouden door gewapende mannen nadat zij zich hadden gemeld in Slovjansk. De stad wordt al meer dan een week bezet door pro-Russische demonstranten. De betogers eisen meer regionale autonomie en toenadering tot Rusland. De journalisten werden vrijgelaten nadat hun documenten waren gecontroleerd.

Het Oekraïense ministerie van buitenlandse zaken veroordeelde eerder maandag de arrestatie van de journalisten en eiste hun onmiddellijke vrijlating. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, waarvan ook Rusland lid is, uitte dezelfde eis. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email