Kijkcijfers in het weekend

Ruim 1,7 miljoen mensen hebben zaterdag afgestemd op de televisie-uitzending waarin het bezoek van de koninklijke familie aan De Rijp en Amstelveen te zien was. Dat meldt de Stichting Kijkonderzoek. Bijna de hele koninklijke familie was afgereisd naar de twee Noord-Hollandse plaatsen.

Naast koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane waren onder andere prinses Beatrix, prins Constantijn en zijn vrouw Laurentien, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven van de partij. Ook de zoons van Margriet en Van Vollenhoven waren erbij. Prinses Mabel was niet aanwezig. Naast Nederland 1 zond ook Fox Koningsdag live 2014 uit, via Fox keken 10.000 mensen.

Sterren Springen
De finale van de tweede reeks van Sterren Springen heeft zaterdagavond ruim een miljoen kijkers getrokken. Het slot van de schoonspringshow op SBS6, gewonnen door turner Jeffrey Wammes, was daarmee het tiende best bekeken programma van de dag. De meeste mensen keken zaterdag naar het achtuurjournaal, dat bijna 2,3 miljoen mensen wist te trekken.

De registratie van de voorstelling Wigwam van Youp van ’t Hek was het tweede best bekeken programma van de avond, daar keken bijna 2,1 miljoen mensen naar. Typisch Carlo & Irene, had 972 duizend kijkers. De Jongens tegen de Meisjes 1,2 miljoen kijkers en Zaterdagavondjurk had toch nog 740 duizend kijkers. Met een marktaandeel van 25,3 procent in de avonduren is Nederland 1 veruit marktleider op zaterdagavond. RTL 4 volgt met 14,4 procent en SBS 6 met 13,4 procent.

Ajax tegen Heracles
3.007.000 mensen kropen zondagavond voor de televisie om de samenvatting van de voetbalwedstrijd van Ajax tegen Heracles Almelo te kijken. De samenvatting van het gelijkspel van de Amsterdamse club, waardoor ze voor de vierde keer landskampioen werden, was zondag het best bekeken programma.

Het achtuurjournaal wist zondag als tweede de meeste kijkers te trekken. Daar keken ruim 2,9 miljoen mensen naar. De top drie wordt gecompleteerd door de quiz Een tegen 100, dat ruim 1,9 miljoen mensen wist te boeien.

Undercover in Nederland
Het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland van Alberto Stegeman wist zondag af te trappen met 805 duizend kijkers op SBS6.

Bijna een kwart miljoen mensen keken zondagochtend naar de heiligverklaring van de twee pausen, Johannes XXIII en Johannes Paulus II. De plechtigheid vanuit Rome werd rechtstreeks uitgezonden door omroep RKK. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email