Liefde voor echte muziek in ‘Derksen On The Road’

RTL7 start maandag (14 april) met ‘Derksen On The Road’. Dit is een roadtrip waarin Johan Derksen op zoek gaat naar zijn favoriete Nederlandse muzikanten. ‘Voetbal International’-tafelheer Derksen heeft maar één echte grote liefde: de muziek zoals blues, country, soul, rock, cajun en americana.

Derksen is een verwoed verzamelaar, in de vele kasten in zijn huis in Oudewater staan meer cd’s dan in een gemiddelde platenzaak. Ook draait hij iedere zaterdagochtend drie uur lang ‘Muziek voor Volwassenen’ op Radio Rijnmond.

Derksen On The Road
In deze acht afleveringen tellende serie schenkt Derksen (zie foto) aandacht aan grote talenten die de grondleggers waren van de huidige Nederlandse popmuziek maar anno 2014 niet meer in de spotlights staan. Dit omdat ze in hun carrière een verkeerde afslag hebben genomen. Of omdat Nederland niets (meer) met hun genre heeft. Of omdat het domweg een keer ophield.

Johan Derksen bezoekt zijn muzikale helden en trekt van nieuwbouwwijk tot flatgebouw, van Groningen tot Limburg om ze op te zoeken. Hij bespreekt het verleden en volgt ze in hun huidige bezigheden. Hij stuit daarbij op afwisselend, mooie, ontroerende, grappige, bijzondere verhalen.

Lovende woorden over Derksens helden komen van onder anderen Piet Veerman, Jan Akkerman, Huub van der Lubbe, Joost den Draayer, Boudewijn de Groot, Rinus Gerritsen en Freek de Jonge.

‘Derksen On The Road’ is te zien op RTL 7 vanaf maandag 14 april om 22.00 uur (vanaf maandag 21 april 23.00 uur). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email