Margriet Brandsma stopt bij de NOS

Margriet Brandsma stopt per 1 juli bij de NOS. Na een dienstverband van twintig jaar gaat de verslaggever zich richten op haar schrijverschap. ”Na de afgelopen twintig jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij de NOS wordt het tijd voor iets nieuws”.

“Ik wil me onder meer bezighouden met projecten van wat langere adem. In de afgelopen jaren schreef ik diverse boeken en dat is één van de dingen die ik de komende tijd intensiever wil gaan doen. Gezien mijn kennis van het land zal ik me daarbij zeker weer richten op Duitsland”,  zegt de 56-jarige Brandsma.

Met het Oog op Morgen
De afgelopen drie jaar was Brandsma vaak te zien als verslaggever van het NOS Journaal en presenteerde ze geregeld het radioprogramma Met het Oog op Morgen op de muziek- en nieuwszender Radio 1. Ze begon haar carrière bij de NOS in 1994 als politiek verslaggever voor NOS Met het Oog op Morgen. Twee jaar later maakte zij de overstap naar het NOS Journaal.

Brandsma versloeg voor de NOS ook rampen en crises in binnen- en buitenland, van de vuurwerkramp in Enschede tot de crisis rond Kosovo. Brandsma werkte tot 2002 als politiek verslaggever en begon datzelfde jaar als correspondent in Duitsland. Dit werk deed zij tot 2011. Het is nog niet bekend wie de opvolger wordt van Margriet. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email