Nederlands bedrijf krijgt patent op stemmen via app bij live tv

Het Nederlandse bedrijf Shyless Creations heeft op 8 april 2014 patent gekregen bij het NL Octrooicentrum op stemmen via een app bij een live televisie uitzending.

Het in oktober 2012 ingediende patent beschrijft het real-time beïnvloeden van live televisie via een interactieve app waarbij het verloop en of de uitkomst van de televisie programma kan worden beïnvloed door een deelnemer die via een app meespeelt, zoals bijvoorbeeld de live uitzendingen van X Factor, The Voice of het Eurovisiesongfestival.

Nieuw verdienstenmodel
Het verdienstenmodel bij live televisieprogramma’s is mede gebaseerd op inkomsten van de kijker via bellen en sms’en. Het verdienstenmodel van dit patent beschrijft het kopen of verkopen van credits. Met dit verdienstenmodel kan een nieuw inkomstenbron worden aangeboord.

“Het gedachtegoed achter dit patent is om met dit alleenrecht de samenwerking met Nederlandse mediabedrijven en tv-producenten aan te gaan en vanuit Nederland verder te kunnen innoveren op real-time interactieve crossmediale concepten gericht op de nabije toekomst. We gaan dan ook graag het het gesprek aan met de mediabedrijven en tv-producenten. Als kleine ondernemer vond ik het belangrijk om mijn idee te beschermen om niet opgegeten te worden door de grote vissen in medialand” aldus Shailesh van adviesbureau Shyless Creations. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email