Nieuwe politieserie Smeris bij BNN ziet kijkcijfers kelderen

De nieuwe politieserie Smeris heeft een flink aantal kijkers verloren. De derde aflevering trok maandagavond 688 duizend kijkers, terwijl de eerste twee afleveringen goed waren voor respectievelijk 869 duizend en 909 duizend kijkers. Maandagmiddag werd nog bekendgemaakt dat er een tweede seizoen komt van de BNN-serie wegens de goede kijkcijfers.

“Hebben Matthijs en Peter tóch gewonnen“, twittert hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge, met de hashtags #smeris, #plannetjegelukt en #dwdd. De acteur doelt daarmee op een uitzending van De Wereld Draait Door van vorige week, waarin presentator Matthijs van Nieuwkerk met Peter R. de Vries praatte over de serie. De Vries zei dat Smeris niet echt waarheidsgetrouw is.

Van Koningsbrugge retweet ook verschillende berichten van anderen, waaronder de uitspraak ‘Even wat rechtzetten: DWDD predikt voor de serie Startup als het faalt, en sloopt een serie als ‘ie goed loopt. Dat u het weet’. Smeris eindigde op de 21e plek van de kijkcijferlijst, blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De SBS-serie Celblok H deed het met 948 duizend kijkers een stuk beter dan de politieserie. Vorige week waren de rollen nog omgedraaid en won Smeris van Celblok H. Het achtuurjournaal was maandag het best bekeken programma met ruim 2,2 miljoen kijkers. Goede Tijden, Slechte Tijden en Memories volgen met ruim 1,8 miljoen en bijna 1,7 miljoen kijkers. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email