Omroepstrijd om plek Pauw & Witteman

De plek van Pauw & Witteman is de inzet van een strijd tussen de omroepen. Jeroen Pauw en Paul Witteman maakten woensdag bekend na dit seizoen te stoppen met hun talkshow op de late avond.

Het VARA-programma wordt na de zomer minimaal een halfjaar vervangen door een show met Pauw alleen, maar wat er per 1 januari 2014 gebeurt staat nog niet vast. Alle omroepen mogen de komende maanden een gooi doen naar de plek van Pauw & Witteman.

‘Met Eva Jinek grootse plannen’
De KRO-NCRV laat aan de Volkskrant al weten dat het Eva Jinek om 23.00 uur op Nederland 1 wil zetten. “Het vertrek van Paul Witteman komt niet geheel als een verrassing en we zijn daarom hierover al in overleg met de NPO“, vertelt mediadirecteur Taco Rijssemus. “Het is geen geheim dat wij met Eva Jinek grootse plannen hebben.”

Knevel & Van den Brink ?
De VARA laat weten dat het inzet op een verlenging van het programma dat Pauw na de zomer aan elkaar praat. Een woordvoerder van de EO, dat met Knevel & Van den Brink de vaste vervanger van Pauw & Witteman in huis heeft, onthoudt zich van commentaar.

Witteman was toe aan iets nieuws
De 53-jarige Pauw en de veertien jaar oudere Witteman presenteren op 23 mei de laatste Pauw & Witteman. Laatstgenoemde gaf aan dit seizoen te merken dat hij toe was aan iets nieuws. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email