Oproep tot vrijlating Ethiopische journalisten

Mensenrechtenorganisaties hebben de Ethiopische regering opgeroepen om zes bloggers en drie journalisten vrij te laten. Het negental werd vorige week gearresteerd. Human Rights Watch riep bovendien de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry op om druk op Ethiopische politici uit te oefenen wanneer hij het land dinsdag bezoekt.

HRW-medewerker Leslie Lefkow zei dat de arrestaties aantonen dat iedereen die de Ethiopische regering bekritiseert de mond wordt gesnoerd. Amnesty International voegde hieraan toe dat vorige week ook twintig leden van een politieke oppositiebeweging zijn opgepakt. Volgens de mensenrechtenorganisatie is Ethiopië bezig ‘zijn verstikkende greep op de vrijheid van meningsuiting’ te verstevigen.

In Ethiopië worden vaker journalisten en mensen die kritiek uiten op de regering opgepakt en vervolgd. Mensenrechtenorganisaties uiten vaker kritiek op het repressieve beleid van de Ethiopische regering. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email