RTL 7 wordt RTL 007

In de maand mei is de wereldwijd bekende uitspraak “My name is Bond, James Bond” veelvuldig te horen bij RTL 7. In deze voorjaarsmaand worden 17 ‘007’-titels uitgezonden bij de mannenzender. Hierdoor wordt de meimaand gebombardeerd tot ‘James Bond Maand’ en verandert de naam van de zender tijdelijk van RTL 7 naar RTL 007.

De films die tijdens de 007-maand worden uitgezonden zijn: ‘Dr. No’, ‘From Russia With Love’, ‘Goldfinger’, ‘Thunderball’, ‘You Only Live Twice’, ‘On Her Majesty’s Secret Service’, ‘Diamonds Are Forever’, ‘Live And Let Die’, ‘The Man With The Golden Gun’, ’The Spy Who Loved Me’, ‘Moonraker’, ‘For Your Eyes Only’, ‘Octopussy’, ‘Never Say Never Again’, ‘A View To A Kill’, ‘The Living Daylights’ en ‘Licence To Kill’

De wereld maakte in 1962 kennis met James Bond. De eerste film was ‘Dr. No’ met Sean Connery in de hoofdrol. Hierna volgde er in rap tempo nieuwe titels die één voor één ook kaskrakers werden.

Zes topacteurs gaven door de jaren heen gestalte aan de British Secret Service agent with a license to kill: Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton, George Lazenby, Pierce Brosnan en Daniël Craig. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email