Ruim honderd banen weg bij distributietak Sanoma

Sanoma-dochter Aldipress stopt met het zelf distribueren van tijdschriften. Hierdoor gaan bij het distributiecentrum in het Gelderse Duiven 130 banen verloren. Dat heeft het Finse moederbedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Het mediaconcern laat de distributie en transport van zijn tijdschriften voortaan uitvoeren door Media Logistics uit Gilze, onderdeel van concurrent Audax. Aldipress gaat zich voortaan richten op de marketing van tijdschriften.

Dan gaat het bijvoorbeeld om hoeveel tijdschriften een winkel moet hebben en welke titels via displays extra aandacht moeten krijgen. Om deze ’trademarketingactiviteiten’ uit te voeren blijven ongeveer zeventig tot tachtig mensen bij Aldipress werken.

“De voornaamste reden dat we stoppen met het zelf verzenden van tijdschriften is de neergang in de verkoop van tijdschriften”, licht een woordvoerder van Sanoma toe. “De distributie moet daarom steeds efficiënter worden.” Aldipress had ongeveer zeventig procent van de markt in handen.

Sanoma legt het reorganisatieplan voor advies nog voor aan de ondernemingsraad. Het bedrijf praat daarna met de vakbonden over een sociaal plan. Waar mogelijk zal worden gezocht naar nieuw werk voor het personeel, bijvoorbeeld bij Media Logistics in Gilze. Dat ligt op vijf kwartier rijden van Duiven.

De sluiting is onderdeel van de grotere reorganisatie bij Sanoma die afgelopen najaar in gang werd gezet. Die kost bij de tijdschriften van Sanoma Nederland vijfhonderd banen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email