Stephen Colbert volgt David Letterman op bij CBS

Stephen Colbert wordt de nieuwe presentator van de Late Show. Dat heeft zender CBS donderdag laten weten in een verklaring aan verschillende Amerikaanse media. De komiek volgt David Letterman op die de talkshow sinds 1993 presenteerde.

Letterman maakte vorige week bekend volgend jaar met pensioen te gaan.

Colbert neemt het stokje over zodra de talkshowhost vertrekt.

Stephen Colbert presenteert momenteel de satirische nieuwsshow The Colbert Report op Comedy Central. In Nederland wordt dit tv-programma uitgezonden op de betaalzender Comedy Central Extra.

David Letterman
Letterman is de langstzittende talkshowpresentator in de Amerikaanse geschiedenis. Hij presenteerde elf jaar de show Late Night en is sinds 1993 te zien in de Late Show. De komiek wordt door talkshowhost als Jon Stewart, Jimmy Kimmel en Conan O’Brien gezien als groot voorbeeld. Hij won in zijn carrière tientallen prijzen.

Lettermans grote concurrent Jay Leno ging in februari al met pensioen. Hij nam na 22 jaar afscheid van de Tonight Show, waar de voormalige vrienden begin jaren negentig nog om streden. Jimmy Fallon nam het stokje van Leno over. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email