Talkshowpresentator David Letterman in 2015 met pensioen

[Update] David Letterman verdwijnt in 2015 van de televisie. De 66-jarige komiek heeft laten weten dat hij ‘ongeveer een jaar van nu’ met pensioen gaat, als zijn contract is afgelopen. De presentator van de Late Show deed dat in de aflevering die donderdag is te zien in de Verenigde Staten.

Letterman, die deze maand 67 wordt, is de langstzittende talkshowpresentator in de geschiedenis van de Amerikaanse latenighttelevisie. Hij is 32 jaar lang onafgebroken actief op de late avond: elf jaar als presentator van Late Night en sinds 1993 als presentator van de Late Show.

De komiek is het grote voorbeeld van talkshowhosts als Jon Stewart, Jimmy Kimmel en Conan O’Brien. Letterman won tientallen prijzen en werd twee jaar geleden door president Barack Obama geëerd met een prestigieuze Kennedy Center Honor voor zijn bijdrage aan de Amerikaanse cultuur.

In februari ging zijn grote concurrent Jay Leno al met pensioen. Hij zwaaide na 22 jaar af bij de Tonight Show, waar de voormalige vrienden begin jaren negentig om streden. Leno trok aan het langste eind. Daarop begon Letterman zijn Late Show op een andere zender. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email