Gouden Uren op Radio 2 live vanuit Kopenhagen

Het is inmiddels traditie. In de week van het Eurovisie Songfestival komt het radioprogramma ‘Gouden Uren’ ondanks alle bezuinigingen live vanuit het ‘episch centrum’ dat dit jaar in de Deense stad Kopenhagen ligt. Daniël Dekker presenteert de radioshow elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur voor de Tros.

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 mei staat Gouden Uren in het teken van het Songfestival. The Common Linnets, die met het nummer ‘Calm After The Storm’ Nederland vertegenwoordigen, schuiven ook een aantal keer aan en praten met Daniël over hun verwachtingen en ervaringen.

Ook de concurrentie komt aan bod. Zo bezoeken de inzendingen van België (Axel Hirsoux), Zweden (Sanna Nielsen) op maandag 5 mei de uitzending. Die dag schuift ook Eduard Middeldorp, de Nederlandse ambassadeur in Denemarken, aan in de studio. Op dinsdag 6 mei is Carl Espen, de Noorse inzending van dit jaar te gast. Op donderdag 8 mei is Geert Willems aanwezig, schrijver van het boek Douze Points, Twelve Points.

Jan Smit en Cornald Maas
Commentatoren Jan Smit en Cornald Maas komen ook een aantal keer langs en geven hun kijk op dit grootse muziekevenement. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten