Search
Close this search box.

Radio West niet blij met nieuw jinglepakket Radio 10

[Update 2] De regionale publieke zender Radio West is niet blij met het nieuwe jinglepakket van Radio 10, dat sinds enkele weken op de landelijke zender te horen is. Het pakket van Radio 10 is namelijk identiek aan dat van Radio West. Laatstgenoemde zender heeft dit pakket al enkele jaren draaien. Beide pakketen zijn “op maat” gemaakt door The Rocketeers.

In radioland is het hergebruiken van jinglepakketen op zich niets nieuws. Veel jinglepakketten die in Nederland gebruikt worden, zijn ook op Buitenlandse stations te horen.

Dat hetzelfde pakket gebruikt wordt door twee verschillende radiozenders in hetzelfde uitzendgebied daarentegen is niet echt gebruikelijk.

Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep West, is dan ook niet blij met de gang van zaken: “Dit is ongelofelijk. Dit jinglepakket is enkele jaren geleden speciaal voor ons gecomponeerd. Opeens kreeg ik berichten dat Radio 10 dezelfde jingles gebruikt als Radio West. En nota bene van dezelfde jingle-producent!”

Volgens Veenstra is er maar één oplossing: “Radio 10 moet doet pakket van de zender afhalen. Dat is erg jammer voor ze, want zij kunnen er zelf ook niets aan doen en zijn met deze situatie ook uiterst ongelukkig, zo begrijp ik. Maar bij ons draait dit al 3 jaar, bij Radio 10 slechts een week. Twee stations met dezelfde soort muziek in dezelfde regio met hetzelfde jinglepakket is gewoon onacceptabel.”

Contact met de jingleproducent leverde vorige week slechts een lauwe reactie op. Omroep West overweegt daarom juridische stappen te ondernemen richting The Rocketeers.

Herbert Visser van Radio 10 laat Radio.NL weten zeer tevreden te zijn met de nieuwe jingles, maar wil verder geen commentaar geven. Ook Joost Griffioen van The Rocketeers is om commentaar gevraagd, maar de jingleproducent heeft nog niet op vragen van Radio.NL gereageerd. [Radiowereld.NL]

Update (1 uur later)
Joost Griffioen: “Het zijn allebei belangrijke klanten van ons, we zijn ook trots op beide jinglepakketten, en we kiezen er nu voor om niet te reageren.”

Update (24 uur later)
Het audiobestand bij Soundcloud is na 500 luistersessies tijdelijk verwijderd. Waarom is (nog) onduidelijk. Op het audiobestand zijn voorbeelden te horen van het jinglepakket van Radio 10 en Radio West. Beluister hieronder de MP3.