Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ecoland.tv wil 20.000 euro ophalen via Oneplanetcrowd

Op televisie zijn er veel themakanalen van koken tot sport te vinden. Maar waarom is er nog geen themakanaal dat uitsluitend over duurzaamheid gaat? Ecoland.tv wil daar samen met kijkers verandering in brengen. Op 10 oktober 2014, de internationale Dag van de Duurzaamheid, wil Ecoland.tv beginnen met de landelijke uitzendingen, maar daarvoor is maarliefst 78.000 euro nodig.

Om de financiering voor de zender rond te krijgen wordt onder andere een beroep gedaan op crowdfunding. Via het bekende platform Oneplanetcrowd wil de zender 20.000 euro ophalen.

“Ecoland.tv wil het beste laten zien dat er wereldwijd op het gebied van duurzaamheid op televisie en internet te vinden is. Om te inspireren en te activeren!”, vertelt RTL4 weerman Reinier van den Berg, één van de initiatiefnemers. Ook wil de zender in de toekomst zelf programma’s gaan produceren en een groene beweging starten. “We willen iedereen bereiken omdat we allemaal een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld. Ons motto is dan ook: All together now.”

Reinier van den Berg legt uit dat “Ecoland.tv zich vooral gaat richten op de vele inspirerende oplossingen die over de hele wereld aanwezig zijn, maar vaak niet bekend bij het grote publiek. De sporadische aandacht die er nu is roept vaak meer vragen dan antwoorden op. Wij denken dat 24 uur per dag en 7 dagen per week aandacht geven aan duurzaamheid op televisie een versnelling teweeg kan brengen in het realiseren van een duurzame wereld.”

Wie investeert in de zender via Oneplanetcrowd mag ook iets terugverwachten. Afhankelijk van het bedrag varieert dit van het planten van bomen, tot ledlampen of zelfs een privépresentatie over duurzaamheid en klimaat door Reinier van den Berg zelf. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten