Zoek
Sluit dit zoekvak.

Flink minder verlies voor Wegener-eigenaar

De kostenbesparingen bij Mecom, uitgever van onder andere de Wegenerkranten, beginnen hun vruchten af te werpen. Ondanks een nog altijd dalende omzet werd het verlies in het eerste halfjaar teruggebracht van bijna 98 miljoen naar 3,1 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf, dat wordt overgenomen door De Persgroep, woensdag bekendgemaakt.

Mecom boekte in de eerste zes maanden van het jaar een omzet van 347,1 miljoen euro, een daling van acht procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de advertentie-inkomsten van het concern, dat ook actief is in Denemarken, liepen met 22 procent hard terug. In het eerste kwartaal was juist nog een groei gerealiseerd.

De daling van de omzet uit de oplage van de kranten, waaronder Tubantia en De Gelderlander, is wel verder teruggelopen. De circulatieomzet daalde nog maar licht, met anderhalf procent. Dat kwam echter niet door een hoger aantal abonnees, maar door de stijging van de prijzen.

Onder de streep resteerde voor Mecom een operationeel resultaat van 27,8 miljoen euro. In Nederland verbeterde de winstmarge, van 5,8 naar 11,7 procent, vooral als het gevolg van lagere kosten. Het concern heeft het afgelopen jaar 426 arbeidsplaatsen geschrapt. In Denemarken nam de winstmarge juist af van 3,0 naar 2,4 procent.

De Persgroep
Precies een maand geleden maakte De Persgroep bekend Mecom te willen overnemen. De Belgisch-Nederlandse uitgeverij van onder meer de Volkskrant en het AD is bereid om 245 miljoen euro uit te trekken voor Mecom. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten