Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interview met rijkste man ter wereld woensdag in EenVandaag

In het tv-programma EenVandaag is woensdagavond een interview te zien met de rijkste man ter wereld: Bill Gates. De oprichter van softwarebedrijf Microsoft met een geschat vermogen van 80 miljard dollar reist al jaren de wereld over om aandacht te vragen voor de allerarmsten.

Nu in ons land de eerste tekenen van economische groei zichtbaar worden, is zijn boodschap aan Nederland: herstel de uitgaven aan ontwikkelingssamenwerking. Gates heeft zelf beloofd zijn hele vermogen weg te geven aan liefdadigheid, maar de steun van overheden blijft noodzakelijk, aldus de miljardair.

Vlucht MH17
In het interview gaat Gates ook in op de crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne en de betekenis hiervan voor de strijd tegen aids. EenVandaag is woensdag vanaf 18.15 uur te zien op Nederland 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten