Search
Close this search box.

Matthijs van Nieuwkerk wil stoppen met De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk zegt dat hij na tien jaar de presentatie van De Wereld Draait Door voor gezien houdt. Het is onduidelijk of de presentator met vervroegd pensioen gaat of iets anders gaat doen.

“Wij gaan seizoen tien maken van De Wereld Draait Door. Dat ga ik zeker afmaken. Daar heb ik zin in, groot feest. Ik denk dat het mijn laatste jaar wordt. Dan is het mooi geweest”, zegt Van Nieuwkerk in een filmpje op YouTube.

Het filmpje werd gemaakt ter ere van het 55-jarig bestaan van het Willibrord Gymnasium in Deurne. Een van de leerlingen kondigt aan wat de school voor de lustrumviering in petto heeft. “Deed ik het zo goed?”, vraagt hij, waarna Van Nieuwkerk het beeld instapt en hem van feedback voorziet. Daarna steekt Van Nieuwkerk van wal over zijn vertrek bij DWDD, en vraagt hij de jongen of hij misschien ooit zijn opvolger wil worden.

“Ik denk dat je er nu nog iets te jong voor bent, er moet nog één presentator tussen. Zou je het wat vinden?” Uiteraard antwoordt de jongen dat het hem een grote eer zou zijn.

Het is de vraag of Van Nieuwkerk werkelijk meent wat hij in dit filmpje zegt. Hij liet eerder weten 3FM deejay Claudia De Breij als zijn uitverkoren opvolgster te zien.

Hoe dan ook liet het management van Van Nieuwkerk aan het AD weten dat het filmpje niet veel zegt. Ook netmanager Marcel Peek van Nederland 1, waar DWDD wordt uitgezonden, hecht weinig nieuwswaarde aan het filmpje. “Ik ga natuurlijk niet reageren op een uitspraak in ‘een opgedoken YouTube-filmpje’“, zegt hij tegen de krant. “Het gaat fantastisch met DWDD op Nederland 1. Wat mij betreft blijft Matthijs dat nog jaren presenteren.” Peek laat weten (nog) niet bezig te zijn met het zoeken naar een eventuele opvolger. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten