Search
Close this search box.

Laatste seizoen Over Mijn Lijk met Patrick Lodiers

Je bent jong, in de kracht van je leven, maar je hebt te horen gekregen dat je niet lang meer te leven hebt. Wat dan? In Over Mijn Lijk volgt Patrick Lodiers vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn, maar alles uit het leven proberen te halen. Patrick presenteert het programma voor de vierde en laatste keer, vanwege zijn vertrek van BNN naar KRO-NCRV. Daar wordt hij het nieuwe gezicht van het KRO-programma De Reünie.

Een nieuw seizoen van Over Mijn Lijk is vanaf 2 oktober iedere donderdag om 22.20 uur te zien bij BNN op NPO 1.

Patrick presenteerde de eerste twee seizoenen van Over Mijn Lijk, gaf het stokje even over aan Yvon Jaspers en maakte daarna nog twee series.

Patrick: ‘Mijn laatste seizoen Over Mijn Lijk heeft mij de spagaat weer doen voelen en beseffen. Ik heb zulke mooie mensen leren kennen, maar het is zo moeilijk ze te verliezen. Ik heb zoveel moois geleerd, en zoveel moeilijks beleefd. Het is zo’n mooi programma om te maken, maar vaak zo moeilijk…’

Max, Sanne, Annemiek, Sylvia en Mark
In Over Mijn Lijk worden Sanne, Max, Annemiek, Sylvia en Mark gevolgd in de laatste fase van hun leven.

Sanne (18) heeft volgens de artsen, door haar hersentumor, een overlevingskans van 2%, maar ze is positief ingesteld en vastberaden om gewoon 120 te worden. In één van de eerste afleveringen nodigt Patrick haar uit op haar favoriete plek; de zweefvliegbaan. Sanne mag zelf niet meer vliegen, maar ze vliegt nog wel graag met anderen mee.

Max (22) is vaak in het ziekenhuis voor bloedtransfusie. Hij heeft daar maanden gelegen om beter te worden, maar dat mocht niet baten. Max laat Patrick zien hoe het is om in een ziekenhuis te wonen en hoe hij een eigen plek krijgt om in te wonen, zijn eigen ‘crib’.

Annemiek (35) was dierenarts en altijd druk met haar werk óf haar zoontje Olivier. Tot ze van de ene op de andere dag hoorde nog maar een half jaar te leven te hebben. Ze gaat sindsdien zoveel mogelijk op vakantie met haar vrienden en familie om als het ware herinneringen te creëren.

Sylvia (27) is regelmatig te vinden bij haar eigen paard op de manege. Haar paard is drachtig en Sylvia hoopt de geboorte van veulen ‘Ipad’ nog mee te mogen maken.

Mark (26) gaat samen met zijn vriendin Anneleen naar het ziekenhuis om te horen of zijn kanker verder uitgezaaid is. Maar dat is niet de enige uitslag waarvoor ze komen. Ze komen ook om te horen of Anneleen kan beginnen aan een IVF-traject om samen nog kinderen te kunnen krijgen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten