NPO stopt definitief met radio via de middengolf

[Update] De Publieke Omroep (NPO) gaat stoppen met de AM-band per 15 september 2015, dat schrijft de Volkskrant. De 200 duizend luisteraas van Radio 5 moeten dus op zoek naar een andere manier om de zender te ontvangen.

NPO-directeur Radio Jan Westerhof over de vertrouwde frequenties 747 AM en 1251 AM: “De bezuinigingen van het kabinet dwingen ons tot keuzen.

En de verouderde zendmasten voor de AM zijn aan vervanging toe: dat is een dure operatie waarbij we onszelf afvragen of we dat nog wel moeten doen. We besparen 1,2 miljoen per jaar als we ermee stoppen. Ze verbruiken zeer veel electriciteit. Op jaarbasis kan liefst 3 miljoen kWh energieverbruik worden bespaard.”

Een nieuwe mediacampagne moet de laatste luisteraars er op gaan wijzen dat er veel alternatieven zijn om Radio 5 te beluisteren.

Jan Westerhof: “Tot zeker 2023 blijft de FM-band nog relevant, maar de overheid overweegt daarna met de FM te stoppen. Alles gaat digitaal. En dat is ook de internationale tendens”

De publieke zender Radio 5 blijft naast kabel, internet en satelliet wel via de ether te beluisteren via Digitale Radio+ (DAB+). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten