Search
Close this search box.

NTR-dansfilm Off Ground wint Prix Italia

De NTR-dansfilm ‘Off Ground’ heeft in Turijn een Prix Italia gewonnen. In de categorie Performing Arts werd de film door de jury als beste bestempeld. De Prix Italia is een door de Italiaanse publieke omroep RAI georganiseerde internationale prijs, die sinds 1948 jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste programma’s op radio, televisie en internet.

De film van regisseur Boudewijn Koole en choreograaf Jakop Ahlbom gaat over de relatie tussen een zoon en zijn stervende moeder.

Het juryrapport omschrijft de film als “een poëtische korte film die gebruik maakt van muziek en stilte, beweging en visuele verrassingen om uitdagende emoties van het leven uit te drukken. Een ontroerende ervaring van de intieme relatie tussen een moeder en haar kind spreekt rechtstreeks tot de kijker door de visie van de regisseur. Dankzij een filmische aanpak en intrigerende choreografie boeit ‘Off Ground’ het publiek en slaagt de film er absoluut in kunst voor de televisie te creëren.”

‘Off Ground’ maakt deel uit van het project Point Taken, dat NTR Podium in samenwerking met Cinedans, het Mediafonds en het Fonds voor de Podiumkunsten uitvoert. Eerder dit jaar won de dansfilm al een prijs op het Montreal International Festival of Films on Art, waar de Award for Creativity in de wacht werd gesleept. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten