Search
Close this search box.

Wouter van der Goes draait op Radio 2 muziek vanaf vinyl

Wouter van der Goes draait donderdag alle muziek in de uitzending van ‘Wout2Day’ op Radio 2 van vinyl. Van der Goes: “Het idee kwam spontaan op tijdens een gesprek met de man achter de nieuwe vinyl album top 50 lijst. Toen dacht ik: waarom draaien we tijdens onze themaweek Jouw Jaren 80 niet alle muziek van die goeie ouwe LP`s?”

Bij NPO Radio 2 komt alle muziek uit een enorm computersysteem. Speciaal voor deze uitzending komen er draaitafels in de studio te staan. Tussen 16.00 en 18.00 uur wordt de naald in de groef gelegd, net zoals in de jaren 80.

“Het is echt iets anders dan anders”, aldus Van der Goes. “voor luisteraars is het spannend want een goede LP en single kan uiteindelijk veel mooier en warmer klinken maar dan moeten er geen krassen inzitten natuurlijk. Of bolletjes stof onder de naald. En de voorpret is al geweldig.

Luisteraars en collega DJ’s bieden spontaan singles aan die ik mag lenen. Ik denk dat er deze week veel zolders worden opgeruimd. Daarnaast is het een prachtige nostalgische handeling voor mijzelf. Ik heb nog net het staartje van het vinyl tijdperk meegemaakt bij verschillende radiopiraten in de 80ties en mag dat nu nog 1 keer op NPO Radio 2 doen! Een feestje.“ [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten