Search
Close this search box.

Erik de Zwart nieuwe Station Director Radio Veronica

De geruchten gingen al een aantal weken, vrijdag werd het officieel bekendgemaakt. Sky Radio Group heeft Erik de Zwart benoemd tot Station Director van Radio Veronica. Dat heeft de Telegraaf Media Groep (TMG) vrijdagmiddag bekendgemaakt. Erik is al sinds 2007 verbonden aan Radio Veronica, als station voice en als deejay van het programma Top 40 Hitdossier.

Telegraaf Media Groep (TMG) is eigenaar van de Sky Radio Group, waaronder naast Radio Veronica ook Sky Radio en Classic FM vallen.

Erik de Zwart begon zijn carrière in 1980 bij Veronica, toen nog publieke omroep. Hij presenteerde onder andere Nederland Muziekland, Countdown, de Stemband en de Top 40. In 1992 stond hij mede aan de basis van Radio 538.

Erik is niet alleen radio en tv presentator maar ook ondernemer, vooral in media gerelateerde bedrijven. Hij is ook voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 en van de museumtreinstichting Mat. 54 Hondekop-vier.

Erik de Zwart volgt Niels Hoogland op die per 1 november de onderneming moet verlaten. Veronica zit momenteel nog steeds is zwaar vaarwater. De nieuwe koers die vorig jaar werd ingezet heeft voralsnog voor dalende luistercijfers gezorgd. Daarnaast heeft de zender flinke concurentie van Radio 10 gekregen.

Telegraaf Media Groep
De Telegraaf Media Groep (TMG) voert per 1 november naast de benoemingen van Erik de Zwart nog veel meer veranderingen door in meerdere directies. Harry de Wit gaat TMG Landelijke Media leiden. Bij Holland Media Combinatie (HMC) krijgen Gert Jan Oelderik en Ferdy Demmers de leiding.

Samenwerking centraal
Geert-Jan van der Snoek, CEO van TMG: “TMG moet krachtig inspelen op de kansen in het snel veranderende medialandschap en tegelijkertijd de resultaten van de bedrijfsvoering verbeteren. Met deze nieuwe benoemingen bereiken we een aanzienlijke versterking van de directieteams. Belangrijke opdracht is het realiseren van groei. Ook moet de bedrijfsvoering op orde worden gebracht en meer synergie worden behaald door samenwerking tussen mensen en bedrijfsonderdelen. Alle nieuw benoemde personen hebben veel ervaring in de mediawereld en binnen onze onderneming.”

Harry de Wit, Directeur TMG Landelijke Media
Per 1 november wordt Harry de Wit (1960) als Algemeen Directeur eindverantwoordelijk voor TMG Landelijke Media. Hij vervulde eerder diverse directiefuncties bij TMG in de periode van 2002 tot 2012. Als laatste was hij als groepsdirectielid verantwoordelijk voor de regionale dagbladen, huis aan huis bladen en dichtbij.nl. Als vennoot bij een bureau voor Interim Directeuren vervulde hij de afgelopen jaren binnen de media diverse general management functies.

Harry de Wit volgt Frank Volmer op die per 1 november terugtreedt. Volmer vervulde sinds 1999 verschillende directiefuncties binnen TMG. Sinds januari 2013 was hij Directeur Uitgever landelijke media. Het vertrek van Volmer is volgens het persbericht in goed overleg met de Raad van Bestuur tot stand gekomen. De Raad van Bestuur is Volmer zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet. Bij TMG Landelijke Media treedt ook de Commercieel Directeur terug per 1 november.

Directie Holland Media Combinatie
De statutaire directie van Holland Media Combinatie wordt uitgebreid naar 2 personen. Vanwege de complexiteit van de markt heeft de Raad van Bestuur tot versterking van de directie besloten. Gert Jan Oelderik (1965) en Ferdy Demmers (1971) worden samen eindverantwoordelijk voor Holland Media Combinatie. Oelderik en Demmers vervulden voor 1 november al senior management functies bij TMG. Gert Jan Oelderik was Managing Director bij Keesing Media Groep.

Ferdy Demmers was Directeur van het Facilitair Bedrijf van TMG, waartoe onder andere de drukkerijen en TMG Distributie behoren. Oelderik was voor zijn komst naar TMG in 2013 algemeen directeur van onder andere NRC Media en NDC mediagroep. Daarvoor vervulde hij senior management posities bij Apple en IDG. Ferdy Demmers heeft al sinds 2005 senior managementfuncties bij TMG. Hij was onder meer Hoofd Oplagebedrijf bij HDC Media. De twee nieuwe directieleden volgen Tim Klein op die sinds 2001 Holland Media Combinatie leidde. Tim Klein verlaat de onderneming in goed overleg per 1 november. De Raad van Bestuur is Klein zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet. [Radiowereld.NL]