Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rob van Someren vertelt over zijn ontslag bij Radio Veronica

Rob van Someren, moppentapper, politieagent, trouwambtenaar en voormalig deejay vertelde zondag op Radio 1 over zijn ontslag bij Radio Veronica. Rob won vorig jaar nog de Gouden Radio Ster voor het populairste radioprogramma En dit jaar is hij genomineerd voor de Zilveren Radio Ster. Toch is hij ontslagen bij Veronica.

Ontslag
Van Someren heeft een zware tijd achter de rug. Hij deed zondag op Radio 1 een boekje open over de koerswijziging bij de ‘vrouwonvriendelijke’ landelijke commerciële zender Radio Veronica.

Van Someren werd op 16 mei 2014 getroffen door een hartinfarct in de sportschool. Daar is hij weer volledig van opgeknapt. De oorzaak was voornamelijk stres. Daarna werd Rob van Someren ontslagen bij Radio Veronica. Vanaf 1 november is de deejay volledig uit dienst.

Beluister hier het complete gesprek met Van Someren op Radio1

Martkaandeel
Van Someren vertelde ook over de komst van Niels Hoogland, die in januari 2013 bij Radio Veronica begon als Station Director. Toen was het marktaandeel 6,5%, dat is inmiddels in een vrije val gedaald naar 4,1%, waardoor de zender inmiddels veel luisteraars is kwijtgeraakt. Op 4 november 2013 is de nieuwe koers ingezet. Maar volgens Van Someren “is er nog steeds geen teken van herstel.

Deejays
Rob is overigens niet de eerste deejay die is vertrokken bij de landelijke zender. Het afgelopen jaar zijn diverse radiomakers vertrokken, waaronder Bart van Leeuwen, Erwin Peters en Luc van Rooy. En er gaan al maanden lang geruchten dat Veronica ook van de 53-jarige Rick van Velthuysen af wil. Rick is dit jaar ook genomineerd voor de Gouden Radioring.

Veronica is verledentijd
Overigens ziet Van Someren zich niet zo snel meer terugkeren bij Veronica. Alleen als er een aantal mensen bij Veronica weg zouden gaan, dan zou hij wel weer terug willen komen.

Volgens de deejay is de situatie van Niels Hoogland bij Veronica inmiddels ook onhoudbaar geworden. “Je moet als manager eerlijk zijn, transparant zijn en niet jokken, en dat zijn drie elementen waar hij zich niet aan gehouden heeft”, aldus Van Someren. Over de geruchten over een mogelijk vertrek van Rick van Velthuysen zegt de ex-Veronica deejay: “Waar rook is, is vuur. Het kan alle kanten op, als je kijkt naar de lijn die is ingezet zou het me niet verbazen.”

Van Someren blijft wel partime 2 diensten per week draaien bij de politie in Amsterdam zuid-oost bij Bureau Ganzenhoef. Daarnaast blijft hij ook officieel trouwambtenaar. [Radiowereld.NL]