Nederland went aan NPO-naam voor televisie- en radiozenders

Medio augustus hebben alle radio- en televisiezenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) nieuwe namen gekregen. Twee maanden na de introductie lijkt Nederland volgens de NPO iets meer gewend te zijn aan deze wijziging: de naamsbekendheid van de NPO is ook gestegen.

Bijna alle Nederlanders (93%) kennen inmiddels de naam NPO en weten dit ook te koppelen aan de publieke radio- en televisiezenders. Dit blijkt uit onderzoek dat door marktonderzoekbureau Ipsos in opdracht van de Nederlandse Publieke Omroep is gehouden.

Uit onderzoek blijkt verder dat ruim een kwart van de Nederlander negatief tegenover de naamswijziging staat. Zo’n 40 procent van de respondenten staat positief of neutraal tegenover de naamswijziging van de netten en zenders volgens de NPO.

Ook de verhuizing van Uitzending Gemist naar NPO.nl is goed verlopen volgens de NPO. Uit het onderzoek blijkt dat 63% van de Nederlanders bekend is met de overkoepelende website NPO.nl. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten