Nuenen heeft het mooiste woonwagenkamp

Het woonwagenkamp aan het Kremersbos in Nuenen is gekozen tot het mooiste, leukste, gezelligste en vooral meest muzikale van Nederland. Muziekzenders TV Oranje en RADIONL vroegen hun kijkers en luisteraars de afgelopen weken om hun favoriete woonwagenkamp in te sturen.

Nuenen heeft het mooiste woonwagenkamp Dit deden ze naar aanleiding van het uitbrengen van de remix van ‘De Rolleman’, het uiterst succesvolle nummer van Lenie Gerrits over het leven in een woonwagen.

Nuenen kwam als winnaar uit de bus vanwege het bijzondere muzikale karakter van dit kamp. Tot de vaste bewoners behoren volkszanger Django Wagner en het Rosenberg Trio, die het levenslied enkele jaren geleden een enorme impuls gaven met hun gipsystijl. De prijs zal woensdag 26 november om 12.30 uur aan de bewoners worden uitgereikt.

Woonwagenbewoners leveren al sinds mensenheugenis een grote bijdrage aan het Nederlandse levenslied. Succesvolle artiesten als Jannes, Frans Bauer, Django Wagner, Grad Damen, Frank van Etten en Antje Monteiro zijn allemaal opgegroeid op een woonwagenkamp.

“Deze mensen brengen een genre dat veel van onze kijkers tot in het diepst van hun hart raakt. Het woonwagenkamp is voor de Hollandse muziek wat de Mississippidelta is voor de blues”, aldus mediaondernemer Jur Bron, die in 2005 samen met mededirecteur Gerard Ardesch aan de wieg stond van 24-uurs muziekzender TV Oranje.

Directeur Nico Silvius van RADIONL sluit zich daar volledig bij aan: “De woonwagenkampen zijn onlosmakelijk verbonden met muziek van eigen bodem. Ze verdienen het om door ons eens extra in het zonnetje te worden gezet”, aldus Silvius.

Gerelateerde berichten